replica horloge

replica horloge
replica horloge

2016年12月5日星期一

De Alpinist - De top van Seiko Branding

Dit is een update en de opstanding van een artikel gepubliceerd over de GMT + 9 blog, de beste Seiko blog op het net, helaas gedood door hackers.

Sneeuw van de avond bij Kanbara door Hiroshige   - Foto Credit: www.metmuseum.org
De naam Alpinist, althans voor collectoren buiten Japan, een van de meest herkenbare Seiko merken. Zoals u weet, Japan is een land vol bergen. De buitenmens cultuur is sterk geworteld in de Japanse geest. In zijn klassieke artikel over de Seiko Alpinist - hier herdrukt met toestemming op Yeomans plaatse - Seiya Kobayashi gekoppeld deze gedachten samen in de yama-otoko of de bergen man. Deze man en zijn behoefte aan een robuuste horloge was vermoedelijk de inspiratie voor de oprichting van de Seiko Alpinist serie. In zijn artikel, Seiya schetst het beeld van een onverschrokken bergwandelaar met zijn vertrouwde Seiko horloge en zijn lunch box. Er is echter ook een andere kant aan het verhaal.
Dit is een andere yama-otoko of Giant Man Mountain hierboven afgebeeld van een 19e-eeuws Hokusai schets. In deze afbeelding zien we een meer broeierige, griezelig figuur domineerde op zijn omgeving en het houden van de dorpelingen in toom. Zou dit yama-otoko de inspiratie voor de eerste Alpinist zijn geweest? Voor mij is het antwoord ja als ik zie de Laurel Alpinist overbrengen van een donkerdere kant van de dingen in het contrast van de moderne imago berg padvinder Seiya geportretteerd aan.

Om terug naar het hoofdthema van dit artikel en de geschiedenis van het merk Seiko Alpinist, laten we eens kijken naar de eerste horloge met de Alpinist logo te worden gemarkeerd. Geïntroduceerd in 1961 met een prijs van JPY 4500 (in vergelijking met een standaard Laurel op JPY 3.900) is verkrijgbaar met zwarte of witte wijzerplaten was. Mechanisch, dit een vrij lage einde 17j Handwind en is in wezen een normale Laurel verkocht met een speciale Alpinist omdamming band en logo's.

Foto Credit: serie Seiko Museum Book
De eerste Alpinist versies hadden vlakte Laurel caseback gravures, maar wel gebruik maken van een waterdichte screwback zaak die ook beschikbaar in een aantal van de sportievere Marvels was.


De volgende Alpinist werd geproduceerd onder de Champion serie. De 1963 versie leidt ons om te geloven dat dit horloge was een uitvinding van de marketing afdeling Daini om tractie te krijgen voor de Champion lijn van horloges. De chronologie van de verschillende varianten is hier een beetje onzeker, maar ik denk dat dit afgebeeld versie was de eerste.
Foto Credit: Yahoo Japan
Deze eerste versie kwam met een effen achterkant van de behuizing en is enigszins ouderwets bestempeld als "rainproof"; zeker voldoende voor een bergbeklimmer.


De volgende versie van de Champion 850 voegde een meer uitgebreide wijzerplaat met 24 uur markeringen. Het was zowel in goldplate en SS-versies. De SS-versie die zowel de zilveren wijzerplaat hieronder afgebeeld en een ander met de zwarte en zilveren kleuren omgekeerd. Het werd oorspronkelijk uitgebracht met beide lumed handen en uur markeringen, maar, net als bij veel van deze mindere kwaliteit Seikos, de Lume neiging zwart te gaan of uitdrogen en vallen af. De meeste, zo niet alle Champion Alpinisten moesten deze lumed zwaard stijl handen.

Hier is de vergulde versie uit 1964 presentatie van een meer traditionele wijzerplaat. Deze wordt ook wel de 85.899 met behulp van de eerder Seiko 5-cijferige systeem.


De update van de Champion Alpinist betekende ook een nieuwe achterkant van de behuizing. Dit is de eerste verschijning van de Alpinist Mountain logo en één van de eerste Seikos een versierde caseback hebben; een traditie later voortgezet met allerlei golven, vis en zeeleeuwen. Dit achterkant van de behuizing maakt gebruik van een gefrankeerde afdruk. Voor zover ik weet, is dit achterkant van de behuizing is alleen beschikbaar op de SS-versies.
Foto Credit: serie Seiko Museum Book

Het goud Champion Alpinist, alsook de latere versies van de SS Alpinist, gebruikt een geëtst caseback, die goedkoper te produceren maar slijtage gevoelig was.

De Champion Alpinist werd verkocht voor een paar jaar tot het midden van de jaren '60. Na dat, we wachten tot 1995 voor de volgende verschijning van het merk Alpinist in een Seiko-opstelling. Het nieuwe horloge, geïntroduceerd als onderdeel van de Prospex lijn, die de uitstekende 4S15 28.800 bph automatische kaliber. Dit Prospex Alpinist ook ingevoerd ons naar de binnenste ring kompas en de 4:00 kroon; features die zijn gezien op alle alpinisten sindsdien. De 4S15 Alpinist beschikbaar was met zwarte, room en groen wijzerplaten. Dit horloge werd geproduceerd slechts voor twee jaar en is uitgegroeid tot één van de meest populaire moderne Seiko voor verzamelaars.
Deze Seiko handleiding laat zien hoe u het kompas te gebruiken.

De 4S15 Alpinist werd ook gemaakt in een Zuid-Oost-Aziatische versie onder de Sports 200-serie. Hoewel er geen Alpinist logo op de wijzerplaat of de achterkant van de kast, het is verder identiek. Zoals met de Japanse release, de Sports 200 was, naast de zwarte en room wijzerplaten ook in een zeldzame groene gekozen versie die later verscheen in de 6R15 alpinisten. Dit horloge lijkt te zijn gemaakt tot tenminste 1997 en is meestal goedkoper dan de 4S15 de Alpinist logos.
bekijk meer replicas horloges en replica Rolex Day Date

没有评论:

发表评论

replica rolex

replica rolex
replica rolex